26 Ağustos 2014 Salı

Lisans Öğrencileri İçin Burs Veren Kurumlar-1

Üniversite öğrencileri için burs imkanı

     Üniversiteyi yeni kazanmış ya da ara sınıfta olup burs arayan arkadaşlar için daha önce karşılıklı ve karşılıksız Kyk desteğinden burada bahsetmiştik. Bu kredi desteğinin yanında farklı kuruluşlardan da burs imkanı arayamlar için ise bu yazımızda burs veren kuruluşlar hakkında bilgi vermeye çalıştık.

1.Türk Eğitim Vakfı:  Üniversiteye yeni başlayanlar için başarı sırasını, ara sınıflar için ise not ortalamasını esas alan TEV, vicdani yükümlülük olarak eğitiminiz bittiğinde bir başka öğrenciye burs sağlamanızı ya da vakıf için gönüllü faaliyetlerde bulunmanızı istiyor.
                   TEV Yüksek Öğrenim Bursu

2. Sabancı Vakfı: Yalnızca üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için burs imkanı sağlayan vakfın burslarına üniversitenizin Öğrenci İşleri/Burs Ofislerinden başvuruda bulunabiliyorsunuz. İnternet üzerinden başvuru almayan vakıf üstün başarı şartı arıyor. Engelli öğrenciler ve Kalkınmada Öncelikli İller adı altında farklı burs imkanları da sağlayan vakfın verdiği burslar tamamiyle karşılıksız.
Başvuru tarihleri: 11 Eylül-11 Ekim
                 Sabancı Vakfı Bursu

3. Boydak Eğitim Vakfı: Burs vermek için ihtiyaç ve başarı gibi şartlar arayan vakıf, yalnızca belirli fakültelerde okuyan öğrenciler için bu imkanı sağlıyor. 2013-2014 döneminde aylık 175 lira olan burs, TEV bursu gibi vicdani yükümlülük gerektiriyor.
                 Boydak Eğitim Vakfı Bursu

4. Anadolu Vakfı: 1-30 Eylül tarihleri arasında internet sitesi üzerinden başvuru alan vakıf, maddi durumda yetersizlik, başarı ve tam zamanlı öğrenci olma şartlarına göre değerlendirmede bulunuyor. Bir yıl içerisinde  9 ay boyunca burs sağlayan kurumun bursları karşılıksız.
                 Anadolu Vakfı Bursu

5. Tübitak: YGS ve LYS'de üstün başarı göstermiş olup belirli bir sıralamada yer alan ve temel bilimler dallarında tercih yapan adaylara burs sağlayan Tübitak, farklı kriterler için farklı miktarlarda burs sağlamaktadır.
               Tübitak Yurt İçi Lisans Bursu

6. Tekfen Vakfı: Vakfın aradığı temel şart öğrenci velilerinin aylık gelirleri toplamının 4500 TL altında olduğunu belgelendirmek. Bunun yanında başarı sırası ne kadar yüksekse bursa kabul edilme olasılığı da o kadar artıyor. 2014 yılı için başvuru tarihleri 8-21 Eylül ve başvurular vakfın internet sitesi üzerinden alınıyor.
                Tekfen Vakfı Bursu


Lisans Öğrencileri İçin Burs Veren Kurumlar-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder